Издание 2023   Сесия на конференциятаДен 3 (17 ноември, 2023)17:00-17:30 EET

От екипен дизайн до дизайн опс: 5 неща за повишаване на ефективността на Вашата дизайн организация

Разрастването на вътрешни дизайн екипи е все още сравнително ново явление. Поради това ни липсва яснота какво е нужно за създаването на успешни дизайн екипи и в крайна сметка, отново и отново, правим едни и същи грешки. По-специално, не осъзнаваме важността на „задкулисните“ организационни и оперативни аспекти на изграждането и управлението на дизайн екип и се изненадваме, когато такъв екип не работи според очакванията.

Черпейки от опита си от разрастването на Adaptive Path, от работата си като вицепрезидент по дизайна след това, както и от консултантската си и обучителна практика, Питър Мерхолц ще дръпне завесите на Дизайн организации и дизайн опс, за да разкрие 5-те най-добри неща, които можете да направите, за да помогнете на екипа си да развие потенциала си.

Лектори
Питър Мерхолц

Питър Мерхолц

Дизайн директор и организационен консултант

Питър Мерхолц (Peter Merholz) работи повече от 25 години там където се пресичат дизайнът, технологиите и хората. В момента е независим консултант, фокусиран върху подобряването на ефективността на дизайн организации. Сред клиентите му са ДжейПи Морган Чейс, Серидиан, Ню Йорк Таймс, Роблокс и Старбъкс (JP Morgan Chase, Ceridian, The New York Times, Roblox и Starbucks).

Съосновава Адаптив Паат (Adaptive Path), водеща консултантска компания за потребителско изживяване, която Капитал Уан (Capital One) придобива през 2014 г. След напускането си на Адаптив Паат (Adaptive Path) работи като изпълнителен директор по дизайна, ръководейки екипи в Групон, ОпънТейбъл, Капитал Уан, Снагаджоб (сега Снаг) и Кайзер Перманенте (Groupon, OpenTable, Capital One, Snagajob (сега Snag) и Kaiser Permanente).

Съавтор е на книгата Организационен дизайн за дизайн организации (Org Design for Design Orgs), която и днес остава основното издание за изграждане на вътрешни дизайн екипи. Той е и съ-домакин на Файндинг Ауър Уей (Finding Our Way), подкаст, изследващ лидерството в дизайна.

И да не забравяме, Питър е създателят на думата „блог“.