Сесия на конференциятаДен 4 (07 юни, 2024)Издание: 2024

Бъдещето на визуалното разказване

С навлизането на изкуствения интелект (AI) мнозина се питат какво е бъдещето на дизайнерите. В крайна сметка, изкуственият интелект вече може да генерира красиви изображения, да пише завладяващ текст и дори да проектира цели уебсайтове. И така, какво остава да правят дизайнерите? Отговорът е прост: човешка връзка. Хората винаги ще имат нужда да се свързват с други хора и винаги ще искат да се чувстват видени и разбрани. Именно тук идват на помощ дизайнерите.
Дизайнерите са тези, които могат да разказват истории, да предизвикват емоции и да създават преживявания, които резонират дълбоко с хората. Те могат да използват изкуствения интелект, за да подобрят уменията си, но не могат да бъдат заменени от него.

В тази сесия ще разгледаме различни методи за изграждане на завладяващи визуални истории чрез символи, знаци и изграждане на различни сценарии. Ще потърсим вдъхновение в музиката, киното и изкуството. Ще си отговорим на въпросите – как да използваме AI, за да се превърнем в по-добри дизайнери и върху какво да работим, за да повишим стойността на труда си.

Лектори