Издание 2023   Сесия на конференциятаДен 3 (17 ноември, 2023)12:10-12:35 EET

Апликация с универсални решения за всеки пазар

Финансовото благополучие не само ни придава чувство на спокойствие и сигурност, но и ни позволява да насочим енергията си към постигане на лични и професионални цели. Подобрява взаимоотношенията със заобикалящите ни хора и съкращава дистанциите в социален аспект.

Може ли едно финансово приложение да бъде насочено към подпомагане на финансовото благосъстояние в различни държави, където потребителите срещат разнообразни финансови предизвикателства, правни регулации и битови ограничения?

В рамките на тази тема, ще разгледаме как уникалните потребителски персони влияят на дизайна и функционалността на такова финансово приложение и как това води до по-добра финансова стабилност и благосъстояние. Ще разгледаме предимствата и предизвикателствата на тази концепция и как може да бъде успешно реализирана.

Ще засегнем и работния процес, както и дълбочината на изследователските въпроси, които сме си поставили, заедно с необходимостта от ефективна комуникация в международен крос-функционален екип (squad), необходима за успешното изпълнение на проект от такъв мащаб.

Лектори
Дамян Попов

Дамян Попов

Ръководител продуктов дизайн Дигитални портфейли

Дизайнер на потребителско изживяване (UX) с повече от 15 години опит. Подхожда холистично към личното и професионалното си развитие, благодарение на множество курсове, книги, онлайн ресурси и специализации, както и познания по физика и философия от образованието си в СУ “Св. Климент Охридски”.

Кариерният му път минава през предпечат, графичен дизайн за кино и телевизия, разработка на сайтове и мобилни апликации. В настоящата си роля като UX мениджър в Paysafe се фокусира върху придобиване на нови потребители в гейминг и финансовата сфера чрез решаване на техните проблеми и предлагане на добавена стойност в продукта.

Като самоук професионалист разпознава важността на споделянето на знания и добри практики, изразявайки я с желанието си да върне жеста на UX общността.

Извън професионалните си ангажименти може да бъде засечен с колело в планината, с баскетболна топка на някое игрище или водещ група приключенци в Dungeons & Dragons кампания.

Димитър Михайлов

Димитър Михайлов

Старши продуктов дизайнер

Димитър е професионалист с богат опит от над 10 години в областта на UX/UI дизайна. След като завършва магистратура по графично и пространствено проектиране, той започва да се занимава с разработването на уеб сайтове, електронни магазини, мобилни и десктоп приложения, в няколко български и международни компании.

В момента Димитър заема ключова роля в дизайн екипа на Paysafe, където активно участва в изграждането и прилагането на цялостния дизайн процес на сложни финансови продукти.

В свободното си време участва в тенис турнири за любители и активно посещава тренировки по мобилност и кондиция, което поддържа активния му начин на живот. Обича да пътува, както и да чете техническа литература, която допълнително развива неговите знания в сферата на дизайна, технологиите и психологията.