Издание 2023   Сесия на конференциятаДен 3 (17 ноември, 2023)15:00-15:30 EET

Калории и километри: дизайнът на приложения за спорт

1. Колоездене х Дизайн
Кратко интро за връзката между професионалния ми опит като дизайнер и страстта ми по колоезденето.

2. Когато числата говорят, и боговете мълчат
Типографията в числовата информация. Как да работим с цифрова информация, когато разработваме дизайн на интерфейс?

3. Черти и резки: графично представяне на цифрова информация
Не е задължително числата да бъдат скучни. Кога да използваме инфографики, тренд линии, пайчартове и цветове. И кога да се въздържаме от това.

4. Хардуер vs софтуер в спортните приложения
Как влияе размерът на екрана върху потребителското изживяване на атлета? За какво да внимаваме, когато правим спортни приложения?

5. Опит за обобщение и прогноза
Накъде отива дизайнът на спортни приложения?

Лектори
Иван Гинев

Иван Гинев

Основател и творчески директор на Ког Графикс, Преподавател по графичен дизайн в НБУ

Иван Гинев се занимава с графичен дизайн от 25 години, а преди 17 създава своето студио Ког Графикс. Има магистърска степен по дизайн на печатни и електронни медии в НБУ, където в момента преподава и подготвя дисертация. Често участва в образователни инициативи, свързани със специалността. Журира в конкурса “Сайт на годината” няколко поредни години.

Участва в изграждането на някои от най-популярните медийни сайтове в България и работи по визуални решения за разнообразни клиенти в страната и по света. Търси прости визуални решения на сложните проблеми. Смята, че добрият дизайн е резултат от знания, рационален подход и практически опит, и че успехът на един проект се крие до голяма степен в добре премисления му дизайн.

В свободното си време кара едно от трите си колела и записва всеки изминат километър, с което е свързана и темата на презентацията му.