Издание 2023   Сесия на конференциятаДен 3 (17 ноември, 2023)11:20-11:45 EET

Дом, сладък (и умен) дом: Дигитално благоденствие без ограничения

Интелигентните домове имат потенциала да променят коренно начина, по който живеем, но също така могат да бъдат сложни и непосилни, особено за потребители, които не познават технологиите.

В този разговор ще разкрием как автоматизацията, енергийната ефективност, сигурността и контролът могат да предефинират вашата концепция за „сладък“ дом.

По пътя ще споделяме история от реалния свят, ще анализираме проблеми и предизвикателства и ще разопаковаме решения.

Присъединете се към нас и предефинирайте какво е възможно, когато предизвикателството срещне иновациите в света на интернет нещата!

Лектори
Димо Георгиев

Димо Георгиев

UX специалист и треньор по личнo преобразяване

Димо Георгиев е мултидисциплинарен дизайнер с над 20 години опит. Основател на UXP – бутиково студио за UX и разработка на интерфейси (Front-end development). Страстта на Димо в дизайна започва още от ерата на ранния Интернет и първите уеб сайтове през 1998г. От тогава не е минал ден, в който да не решава някакъв дизайн проблем.

Днес използва знанията и опита си в бизнеса, продажбите и човешкото поведение, за да помага на продуктови компании от целия свят да създават и развиват устойчиви и успешни дигитални продукти. Димо смята, че има два типа хора – тези, които са вдъхновени и тези, които не са.

Яна Стоянова

Яна Стоянова

Дизайнер на потребителски изживявания и интерфейси

Яна е дизайнер на потребителски изживявания и интерфейси (UX/UI) със значителен опит във финтех, интернет на нещата и електрически превозни средства.  Основната ѝ експертиза е в създаването, управлението и използването на дизайн системи за водещи високотехнологични компании. Вярва, че емпатията, любопитството и откриването на “защо” са ключови при създаването на успешни продукти, които удовлетворяват нуждите на потребителите и на бизнеса.

Яна се вижда като вечен ученик и приключенец Обича да предизвиква умствените си и физическите си граници и способности – от преподаване на йога, през сноуборд в Кавказ, до маратон и кайтсърф в Тайланд.